hits

Ukategorisert

Nepal

I dag reiser jeg til Nepal. Jeg skal reise sammen med Plan-organisasjonen, og ser virkelig frem til turen.

Plan er for mange kjent som en fadderorganisasjon, men deres arbeid strekker seg også ut over dette. De arbeider med flere prosjekter i ulike land i verden, deriblant Nepal som vi nå skal besøke. For å profilere sitt arbeid og rette fokuset mot utenriksproblematikken inn mot valgkampen inviterte de derfor fem politiske kvinner fra Norge, der i blant meg. årsaken til at de valgte kvinner er Plans kvinnefokus de siste årene, da en ser at i land hvor fattigdom er stor og hvor barn lider, er det ofte jentene som har det værst. Samtidig arbeider Nepal nå med å danne ny grunnlov, og litt lobbyvirksomhet for å implementere barns-, kvinners- og andres rettigheter blir derfor nødvendig. Når vi er der nede skal vi blant annet møte ledere for de ulike prosjektene de har her nede, besøke barnehjemmene og møte medlemmer fra nasjonalforsamlingen og ha samtaler om deres politiske arbeid fremover. Alt i alt blir det en svært spennende tur, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å blogge om denne underveis!

Jeg syner det er utrolig bra at Plan setter fokus på disse tingene, og håper virkelig utenriks- og bistandspolitikk blir tema i valgkampen. Fremskrittspartiet er blitt beskyldt for å ikke ville gi bistand - noe som er feil. Det vi er i mot er stat-til-stat bistand, hvor det gjennom flere rapporter går frem at disse blir brukt til å forsterke korrupte diktaturregimer i flere land. Samtidig har økonomiske rapporter vist at et lands økonomi og velstand synker i takt med at bistanden øker. Fremskrittspartiet ønsker å gi hjelp til selvhjelp, og hjelpe menneskene der de er. Nettopp derfor er denne turen så aktuell, da vi ønsker å opprettholde og øke støtten til frivillige lag og organisasjoner som arbeider med slikt arbeid. Det flotte med Plan er at de engasjerer lokale krefter og mennesker til å arbeide med prosjektene, mennesker som kjenner landet og dets folk - og slik vet hva som vil være tild et beste for dem. Det er dette Fremskrittspartiet arbeider for og vil styrke, og det er slik vi skal løfte land ut av fattigdommen!

Velkommen!

Heisann, og velkommen til min første blogg!
For dere som ikke kjenner meg er jeg ei jente på 22 år som kommer fra Molde. Jeg er svært aktiv politisk, sitter på fylkestinget nå og stiller som 3. kandidat på stortingslisten til Fremskrittspartiet nå til valget til høsten.

Som dere sikkert skjønner vil denne bloggen derfor omhandle en del politikk, med linker til diverse saker, kommentarer til dagsaktuelle tema og åpning for debatt om ulike saker. Jeg ønsker gjerne tilbakemeldinger på saker, så det er bare å kommentere i vei! Håper dere liker bloggen og finner den interessant nok til å følge med videre!