hits

oktober 2016

AP støtter seksualisering av barn

Menn er svake vesener. Fanget av dyriske lyster og drevet av instinkter. Fri vilje og respekt for kvinner eksisterer ikke. Det er derfor en selvfølge at vi kvinner må ta ansvar for å ikke trigge disse lystene.

 

En fin regel i Koranen (selv om de lærdes strides om hvordan ordlyden skal tolkes) er at kvinner har ansvar for å ikke vekke dyriske lyster hos menn. Stakkars menn kan jo ikke bli forledet inn i fristelse ved å bli utsatt for flotte kvinner, velstelt hår og en nydelig hals. Vi kvinner må dekke oss til. Gjemme oss bort. Helst bør vi selvsagt holde oss inne bak kjøkkenbenken, men dersom vi skal finne på å bevege oss utendørs skal burkaen på. Selv om jeg enkelte dager river meg i håret i frustrasjon over bad hairday, poser under øynene og «ingenting å ha på meg» frister ikke en heldekkende niqab likevel. Bunaden på 17.mai er kjip nok for mange av oss.

 

Dekkende plagg skal altså skjerme de svake mennene mot å bli seksuelt opphisset og forstyrret av oss vakre kvinner. For all del, jeg forstår dem godt. Flotte, sterke kvinner fyller gatene i hele landet, norske jenter er jo de vakreste i verden. Men hvordan forklarer man da bruk av de samme plaggene på barn?

 

Seksualisering av 7-åringer? Kjør på.
Flere muslimske land har forbud mot barnehijab fordi det seksualiserer barn. Norske politikere derimot synes ikke dette er et problem. Seksualisering av 7-åringer? Kjør på. Menn er menn. Allerede for seks år siden fremmet jeg forslag i Stortinget om å forby bruk av hijab i barneskolen. Samtlige partier, inkludert Høyre, Venstre og KrF, stemte mot forslaget. I dag har heldigvis noen av dem tatt til fornuft. Likevel, og skuffende nok, er debatten like aktuell i dag. Flere partier har innsett behovet for et forbud, og til og med Arbeiderpartiet og Tajik har tatt til orde for et forbud.  Så hva stanser et forbud da, tenker du?

 

Vi i Fremskrittspartiet er vant til ærlighet og redelighet. Når vi sier noe, så gjennomfører vi det. Naive som vi kan være trodde vi at Arbeiderpartiet hadde de samme verdiene. Derfor fremmet vi forslaget på nytt, i håp om et bredt flertall i Stortinget forrige uke. Arbeiderpartiet stemte mot. Overraskende? Nei. Skuffende? Ja.

 

Voksne mennesker misbruker barna i en symbolsk krigføring

Debatten om forbud om hijab/burka/niqab er preget av følelser, irrasjonelle argumenter og en håpløs polarisering. En diskusjon som gjenspeiler noe av svakheten i dagens samfunn: frykten for å tråkke på tær, fornærme, stigmatisere, bli stemplet som «fremmedfiendtlig» forhindrer en konstruktiv dialog og gode løsninger. Hijab er mer enn et klesplagg. Den er også blitt mer enn et uttrykk for religion. Den er blitt et symbol på en ideologisk krigføring. Et verktøy som skaper ytterligere splid mellom folkegrupper, mellom «dem og oss». Barna blir vandrende symboler på en irrasjonell og ytterliggående diskusjon mellom voksne mennesker.

 

Flere bruker rett til religiøst uttrykk som argument i diskusjonen. Religiøse tekster er fargerike beretninger nedskriblet av eldre menn gjennom århundrer. Spennende historiefortellinger som inneholder alt en god historie trenger: sex, begjær, drap, sjalusi og underkastelse. Religion er en viktig del av millioner av menneskers liv. I en ellers kaotisk verden er klare regler og normer enkle å forholde seg til. Egne valg og sunn fornuft elimineres og forenkles til å følge andres regler. Å synge «Det va ikke min skyld» sammen med Ole i Dolet er lettere enn å ta ansvar for egne meninger, holdninger og handlinger.

 

Skolen = likeverdig arena

La oss forenkle problemet. La oss legge debatten om «religiøs utfoldelse» død når det kommer til hijab. La oss se på bruk av plagget i skolen. Skolen er en arena hvor barn skal få være barn. Hvor alle, uansett sosial bakgrunn, etnisitet og religion skal bli møtt med de samme reglene, pliktene og mulighetene. En arena hvor din oppførsel, ditt engasjement og din personlighet er viktig. Mange barn har store utfordringer i hjemmet. La skolen være en nøytral arena hvor de får lov til å være bare seg selv. Legge noe av bagasjen hjemmefra igjen ved døren og gå inn som individer. Kunstige og voksenskapte skiller, fordommer og stereotypier er det nok av i samfunnet. La oss ikke tillate dem i skolen også.