hits

september 2016

Venstre på ville veier.

 

En måte å redde ansiktet på er å holde den nederste delen lukket. Jeg vil anbefale at Venstre tar til seg dette rådet.

Venstre har mye god politikk. Dessverre sliter partiet med å finne sin plass i det politiske landskapet. Stempelet «sentrumsparti» gir det selverklærte liberalistiske partiet mulighet til å føre en inkonsekvent linje. Er du usikker på hva Venstre mener i en sak? Stapp fingern i munnen, stikk den i været og kjenn hvor vinden blåser. Der finner du dem.

«Greed is good» sier den (for noen) lite sjarmerende Gordon Gekko i filmen Wall Street. Filmen har tydeligvis vært pensum på Venstres landsmøter. De tar nå til orde for å gjeninnføre statlig likplyndring. Jeg har skrevet et lengre innlegg om fenomenet tidligere:  http://hanekamhaug.blogg.no/1456185930_statlig_likplyndring.html. Venstres villighet til å ytterligere skattelegge innbyggerne gjennom urimelige og usosiale skatter både forbauser og skuffer meg. Den nonchalante holdningen overfor sine velgere (de fem i Oslo og to på Gol) og befolkningen for øvrig viser total mangel på forståelse for hvordan avgiftsskatten rammer. Det finnes utallige eksempler hvor pårørende mister sine kjære og blir tvunget til å selge unna eiendom, firmaer og liknende på grunn av utgifter som arveavgiften gir.

Jeg har forståelse for argumentasjonen til sosialistene. For dem er alltid hensynet til «fellesskapet» (hvem sitt fellesskap?) viktigere enn respekten for enkeltindividets frihet og eiendom. Det viktigste er at alle er like. Da er det lettere å frata noen penger, enn å gi andre muligheten til å tjene mer. At Venstre nå slenger seg på bølgen er bare trist. Jeg håper utspillet er en desperat krampetrekning fra Venstre i håp om å «sette sitt preg» på budsjettet. Jeg skulle bare ønske det var på en bedre sak.