hits

september 2011

Tårer av glede

Sjeldent blir jeg rammet av en så enorm glede at jeg tyr til tårene. Det gjorde jeg i dag.

I dag valgte jeg å stå frem i mediene om min sykdom. Valgte å stå frem med at jeg har slitt med anoreksi i over to år. Stå frem og avsløre det som for meg har vært min største hemmelighet og skam. Stå frem og fortelle om kampen mot sykdommen - kampen som jeg vant.

I hele dag har det ramlet inn med meldinger, mailer og telefoner fra kjente og ukjente over hele landet. Mennesker som har gitt meg ros for at jeg stod frem, skrytt over mitt valg og støttet meg fullt ut. Jeg er så rørt og takknemlig over dette at jeg finner ikke ord. Tusen takk for den oppmerksomheten dere har gitt.

Det er nettopp dette som gjør at jeg er stolt over å være en del av dette samfunnet, en del av et samfunn som bryr seg. At fremmede mennesker tar seg tid til å sende meg en melding eller mail for å vise støtte er for meg enormt stort, og viser den solidariteten vi har i det norske samfunnet. Et fellesskap ikke skapt av staten eller det offentlige, men et fellesskap vi enkeltindivider skaper sammen.

Jeg håper min historie kan bidra til å fjerne litt av tabuet og fordommene rundt denne sykdommen. Jeg håper at de som har spiseforstyrrelser ser at dette ikke er noe å skamme seg over og at det hjelper å snakke om det. Håper de ser at det er en vei ut av sykdommen, det går ann å bli frisk. Jeg håper at de som er pårørende ser at det nytter å bry seg, og jeg håper at de som er friske forstår at det er mer i denne sykdommen enn mytene tilsier.

 

http://www.tv2.no/underholdning/gkn/politiker-mette-hanekamhaug-jeg-har-slitt-med-anoreksi-i-to-aar-3592638.html

http://www.side2.no/underholdning/article3236489.ece

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10039023