hits

Avskaffelse av tidsklemma

Der var det plutselig gått fem dager siden sist innlegg. Føler jeg knapt har rukket å trykke «publiser innlegg»-knappen og lagt ned skjermen siden da. Godt tegn på innholdsrike dager, dårlig tegn for bloggens posisjon på prioriteringslisten!

Det klisjéfylte begrepet «tidsklemma» er vel på topp 10-lista over mest brukte ord i Norge anno 2015. Det med grunn. Hverdagene går liksom ikke helt rundt. Skole og jobb, venner og familie, hobbyer og trening, vasking, sosiale medier og gudene vet hva. Samfunnets utvikling har bragt med seg flere aktiviteter og forpliktelser. Dessverre har ikke antall timer i døgnet hengt med i utviklingen.

Jeg finner det merkelig at følelsen av mangel på tid er så stor. Majoriteten av innovative løsninger og ny teknologi har jo det motsatte mål for øyet – nemlig å være tidsbesparende. Tekniske hjelpemidler forenkler og effektiviserer de fleste aktiviteter og prosesser i samfunnet, både på jobb og i fritiden. Vi har gått fra vask og gjenbruk av tøybleier til engangsbleier i søpla, fra å håndvaske gulv til selvstyrende roboter, skrivemaskin med rettetast til autocorrect på iphone og fra hjemmetørket lutefisk til kebab på hjørnet. Likevel er tid blitt vår største ressursmangel.

Som pragmatisk politiker tenker jeg at vi kan vedta oss bort fra problemet. La oss enes om å utvide døgnet. Noen timer er nok, vi trenger ikke overdrive. La oss starte med for eksempel 27 timer. Det er et fint tall. Da får vi tid til å gjøre mer, samtidig som at tre ekstra timer ikke sliter oss helt ut. Og med det fratrer jeg den digitale arenaen med lovnad om å bruke de ekstra timene jeg nå har fått til å produsere et smule mer vettugt blogginnlegg til helgen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar