hits

Slå et Slag for Salgbar Sex

kommentarer

De siste dagene har debatten om Jaquesson, løgn, 8.mars-paroler og suging av mannlige kjønnsorgan dominert mediebildet. Å stå på sidelinjen og observere utviklingen i debatten har vært en smule underholdende.

For å si det først: Jeg er for å fjerne sexkjøpsloven. Min kropp, mitt valg. Staten har ingenting med å blande seg borti hva jeg bruker kroppen min til for å ha inntekt. Om jeg bruker den til å vaske gulv, undervise i et klasserom, skrive en bok eller legge leppene rundt en penis er ravende likegyldig. Så lenge jeg arbeider av fri vilje, betaler skatt og ikke skader noen er det mitt valg.

Meg i debatt om saken: http://www.dagbladet.no/2013/09/05/nyheter/valg13/politikk/innenriks/sexkjopsloven/29095215/
Tidligere blogginnlegg: http://hanekamhaug.blogg.no/1367920156_hvem_eier_kroppen_min.html 

Jaquesson tatt med buksa nede
Det er interessant å følge utviklingen i debatten. Den startet med det som(for meg) er den virkelige saken, nemlig at Kari Jaquesson løy. Dama ble tatt i direkte, soleklar løgn. Ikke bare ved å selv spre løgnen i sosiale medier, men hun gjentok løgnen til mediene etterpå. Hun forstod at hun hadde trampet i klaveret med kommentaren i møtet. Hun forstod at det kunne fremstilles verre enn det hun mente når hun sa det. Selv er jeg oppvokst med mantraet "å tenke før du snakker er som å tørke seg i ræva før du driter". Således kjenner jeg til følelsen av å ha uttrykt meg noe uheldig jeg og... Men det er da en kryper til korset og innrømmer feilen. Å lyve om det blir bare dumt.

En nasjon krenkede individer
Deretter startet debatten om den stakkar jenta som ble krenket. Som gikk derifra. Vi er en nasjon med krenkede mennesker, alle som en. Alt blir tolket i verste mening og jeg mistenker flere i å "misforstå" med vilje. Jeg antar at jenta forstod godt at Jaquesson ikke oppriktig oppfordret henne til å gå og suge ti menn. Jeg sier ikke at vi skal tolerere trakassering, grov hets osv, men folk må da vitterlig tåle litt opphetede debatter. Vi kan ikke pakke oss inn i bobleplast og sveve rundt på rosa ulldotter hele livet heller.

Menn skal også få lov til å selge sex!
Til sist ender debatten med likestilling. Kvinnefrigjøring. "Å fjerne sexkjøpsloven er kvinnefiendtlig". Hvorfor det? Å fjerne sexkjøpsloven betyr ikke at bare kvinner skal få lov å selge seksuelle tjenester. Menn skal også få lov. Alle skal med! Disse venstrevridde, hodelapp-pregede rødstrømpene som ikke evner å ha en objektiv, saklig debatt om sexkjøpsloven og prostitusjon drar alltid likestillingskortet inn i debatten. Det har da vitterlig ingenting med saken å gjøre. Alle mennesker, kvinner som menn, har rett til å bestemme over sin egen kropp. Det som ER kvinnefiendtlig er nettopp denne gruppen kvinner som automatisk tenker på "svake, stakkarslige kvinner som blir offer for en industri". Som snakker ned kvinner ved å påstå at vi ikke evner å ta egne valg, ikke mestrer eget liv. De mener at kvinner er mye svakere enn menn, slik at dersom prostitusjon blir lovlig er det bare vi svake kvinner som vil lide. Reality check er nødvendig.