hits

Venstre jubler over masseoppsigelser

kommentarer

Mindretallsregjering krever samarbeid. Det krever kompromiss. Det krever at ens partnere må få gjennomslag for enkeltsaker slik at vi fått gjennomført de store, viktige endringene. Dessverre begynner en av og til å lure på hvor mye samarbeidet koster.

Venstre ønsker å fremstå som miljøpartiet. Det grønne alibiet. I likhet med MDG rir de ukritisk på den trendy folkebølgen som konkurrerer i å overby hverandre med tilfeldig valgte prosentkutt i Co2 innenlands uten å ofre en tanke på globale utslipp. Det er viktigere å redusere utslipp innenlands ved å stanset nærmest all form for strømproduksjon (stearinlys er unektelig romantisk, dog noe upraktisk), selv om det ikke engang er piss i havet i global sammenheng. De bruker store ord om å redde verden og fremmer symbolforslag for å tekkes folket. At nesten ingen av forslagene har reell effekt på miljøet er en ubetydelig bagatell.

 

I fjor kjempet Venstre for poseavgiften. Trineposen. For all del, det var helt greit for min del. At vi i FrP fikk gjennomslag for mer penger til synlig politi i gatene, større overføringer til sykehusene og en styrket rusomsorg var verdt at Venstre fikk lov til å cashe inn en krone per pose. Pick your battles, sier jeg bare. Heldigvis gikk det bare noen måneder før de selv innså hvor latterlig forslaget var og det ble ikke innført likevel.

 

I år var det flyseteavgift. Reiselivsbransjen er bekymret. Turistindustrien i harnisk. Enkeltmennesker fortviler. Miljøeksperter viser til null effekt på miljøet. Men det spiller ingen rolle - Venstre må jo kjempe for miljøsaker... Greit nok, samarbeidsvennlig og rundhåndet som jeg er synes jeg prisen var verdt det siden FrP fikk gjennomslag for tidenes jernbanesatsing, økte midler til vaksinasjons- og bistandsprogram verden over, økt stipend, bedre BSU-ordning og endelig redusere ranet av våre besteforeldre.

 

Det jeg ikke synes er greit er Venstrelederens arrogante jubel over at tusen mennesker mister jobben. Det siste året har tusenvis av nordmenn mistet jobbene sine. Flere bransjer er i utfordrende tider og tusenvis av mennesker står uten arbeid. Ungdomsledigheten er stor og økende og vi må stå sammen for å løse utfordringene. Da fremstår det for meg svært arrogant at Skei Grande synes det er bra at en hel flyplass og dens nærmiljø kan miste majoriteten av dens aktivitet og næringsgrunnlag. Respekt og forståelse for andres livssituasjon er for meg viktigere enn å slå seg på brystet med å ha klart å innføre straffeskatt for de som ønsker å/må fly.