hits

Fra el-sykler til ekte ledelse

kommentarer

De siste månedene har vist oss at Norge trenger mer enn tomme løfter og fagre ord fra politikerne. Samfunnet vårt er i krevende tider med store utfordringer som øker behovet for tydelig ledelse. Oppslutningen rundt FrP og Høyre øker som en direkte konsekvens av dette.

Jovisst er det gøy å stemme på Miljøpartiet de Grønne i lokalvalget. Partiet som hittil har prioritert sponsing av elektriske sykler til bohemene på Løkka, dyrere kollektivtransport til folket og lagt ned flere behandlingsplasser i rusomsorgen. Politikken de fører var ikke så viktig, å stemme grønt er politisk korrekt og krevde ikke nærmere ettertanke. Født og oppvokst i et samfunn med overflod har gjort at vi slapp å prioritere eller reflektere. Alt ordner seg, staten fikser det. De gode tidene gav oss ulighet til å gi litt blaffen i store, politiske spørsmål. Rundt 40 prosent av befolkningen orket ikke å bruke stemmeretten engang.

Nå endres spillereglene. Stadig flere innser at kanskje ikke alt ordner seg likevel. Kanskje er det ikke en selvfølge å være født med en sølvskei i kjeften, gullhår i bakenden(forsøker å holde språket pent her) og det å få alt gratis. Den naive tanken om formynderstaten som skal varte oss opp fra vugge til grav er i ferd med å svinne hen, og en innser at gildet må finansieres av noen.

Et land i endring har behov for en ledelse som vet hvor vi vil og som evner å styre skuta i den retningen. Det gjør at oppslutningen til regjeringspartiene vil fortsette å øke. Dynamikken til Høyre og FrP er viktig og det er stor enighet om politikken. Så kan Høyre og Solberg fremstå som de samlende, de mer politisk korrekte, mens FrP har ballene til å fronte politikken også på de tøffe områdene.